Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jaja faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
11 szt
szczypiorek
50 g
Sklep Prymat
masło
70 g
bułka czerstwa
50 g
mleko
1,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
20 g
smalec
50 g
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane

Namoczyć bułkę w mleku,lekko odcisnąć. Ugotować na twardo 10 jaj.Po ostudzeniu przekroić wzdłuż razem ze skorupką. Wybrać ostrożnie treść jaja łyżeczką.Umyty szczypiorek drobno posiekać. Bułkę i jaja drobno posiekać lub zemleć w maszynce, dodać szczypiorek,przyprawy surowe jajo, wymieszać. Napełnić skorupki nadzieniem ugniatając łyżeczką,powierzchnię jaj zanurzyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 21.07.2012 19:35
pycha!
Andysz 20.07.2012 08:42
uwielbiam!
Betka 14.06.2012 20:24
,mmmmm lubię takie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak