Sposób przygotowania

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Kalarepkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy i mieszamy z kalarepką. Ugotowany i osączony na sicie brokuł rozgniatamy widelcem. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 4 płaty mięsa). Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, posypujemy przyprawami, na każdym rozkładamy część brokuła i kalarepki z serem, zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami. Gotowe przekładamy do wysmarowanego oliwą z oliwek naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka i pieczemy pod przykryciem 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    smakowicie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !