Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże i dwie łyżki cukru. Dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i pozostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Nastepnie dodajemy 1jajko, resztę mąki, szczyptę soli, 3łyżkami cukru i pozostałe mleko. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy ser. Ser miksujemy z jednym jajkiem, pozostałym cukrem, cukrem waniliowym, rumem i sokiem z cytryny, aż powstanie jednolita masa. Na stolnicy rozwałkowujemy wyrośnięte ciasto i smarujemy dość grubo przygotowanym farszem. Zawijamy w roladę i kroimy na mniejsze kawałki w poprzek. Blachy smarujemy olejem i wykładamy bułeczki. Ostatnie jajko rozbijamy i smarujemy wierzch bułeczek. Wstawiamy do piekarnika na około 40minut i pieczemy w temperaturze 180stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    wyglądają apetycznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczne te bułeczki;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !