Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy i łączymy z solą,wodę podgrzewamy lekko,wsypujemy cukier i rozpuszczamy w niej drożdże. Wlewamy do mąki oraz dodajemy 3 łyżki oleju. Zarabiamy ciasto. Cebule obieramy i kroimy w pół plastry,wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy mieszając aż nabierze złotego koloru. Doprawiamy do smaku. Ciasto które lekko nam podrosło rozwałkowujemy i kroimy dowolne kształty. Brzegi każdego z nich posypujemy kminkiem lub sezamem a na środek układamy cebulowy farsz. Tak przygotowane cebularze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 17 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !