Sposób przygotowania

W garnku z grubym dnem rozgrzać masło, pokroić wołowinę w kostkę ok. 1,5x1,5cm i wrzucić do garnka, smażyć, aż mięso przestanie być surowe.

Marchewkę i cebulę umyć, obrać i pokroić w ćwiartki, a potem podzielić na plasterki, wrzucić do mięsa, całość podlać wodą do uzyskania takiej ilości sosu, jaka jest nam potrzebna.

Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem, zamieszać i dodać ciemną zasmażkę tak, by uzyskać pożądaną konsystencję.

Garnek przykryć i dusić mięsko na małym ogniu około 30 minut, co jakiś czas zamieszać. Na 5 minut przed podaniem dodać paprykę i ogórka kiszonego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !