Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik z podrobami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka
2 sztuki
podroby
1 garść
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
czarny pieprz
6 ziarenek
ziemniak
1 sztuka
marchewka
1 sztuka
cebula
1/2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
zielenina
1 łyżka
kasza jęczmienna
60 gram
woda
2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z podrobami

Do garnka wlać wodę i włożyć umyte mięso, dodać sól i resztę przypraw oraz pół cebuli, zagotowac i trzymać na mniejszym ogniu jeszcze 20 minut.

Cebulę wyjąć. Marchew, pietruszkę i ziemniaka umyć, obrać z łupinek. Marchew i pietruszkę pokroić w kawałki lub zetrzec na tarce o grubych oczkach, ziemniaka pokroić w drobną kostkę. Do zupy dodać kaszę, zamieszać i dodać warzywa, gotować na małym ogniu 15 minut.

Po tym czasie dodać zieleninę - ja dodałam 2 łyżki posiekanego koperku, łyżkę posiekanej natki pietruszki i szczyptę otartego lubczyku suszonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak