Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula 300 g
sól i pieprz
musztarda 1 łyżka
orzechy włoskie 50 g
tłuszcz 80 g
jajko 1 szt
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety w sosie

Orzechy włoskie obrać ze skórki, posiekać. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Kurczaka umyć, osuszyć, oddzielić kości od mięsa. Mięso zemleć w maszynce, dodać 200 g posiekanej cebuli i jajko, wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki. Panierować kotlety w orzechach i smażyć na tłuszczu na złoty kolor. Wino wymieszać z koncentratem pomidorowym, musztardą,resztą cebuli , solą i pieprzem. Razem wszystko poddusić kilka minut. Kotlety drobiowe zalać sosem, dusić jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 22.06.2012 12:07
ciekawy pomysł muszę wybróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak