Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, przekroić i wyciąć głąby. Resztę kapusty pokroić na paseczki wybranej wielkości (kapusta mocno mięknie i trochę się skurcza w czasie duszenia. Włożyć do garnka, dodać przyprawę uniwersalną i podlać wodą, postawić garnek na ogniu, przykryć i gotować do miękkości kapusty (czasami można zamieszać) - ja gotowałam około 15 minut, by się nie rozaplała.

Na patelni podsmażyć boczek, dodać go do kapusty. Posiekać koperek i również dodac do kapusty, całość wymieszać.

Na tej samej patelni, na której smażyliśmy boczek rozpuścić 2 łyżki masła, dodać 2 łyżki mąki i smażyć razem chwilę, dodać do kapusty, zamieszać i na koniec dodać pozostałą łyżkę masła.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !