Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Makaron gotuję al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzam i przekładam do garnka, w którym się gotował. Wlewam dwie łyżki oliwy i potrząsając garnkiem dokładnie mieszam makaron z oliwą.
Mozzarellę kroję w plastry, a te w paseczki, połowę odkładam, a połowę mieszam z mascarpone i śmietaną. Dodaję posiekany i rozgnieciony z solą czosnek. Doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem i dokładnie mieszam. Makaron łączę z sosem i przekładam do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszne danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie by mi bardzo smakowało:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak dla mnie rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    rewelacja!oryginalnie, że z szałwią
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    znakomicie wygląda,,,
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takie jedzonko to ja uwielbiam i jeszcze te zioła....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się pyszne danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ciekawe danie,pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takiej kolacji na pewno bym nie odmówiła,chociaż staram się ich nie jadać:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne danie .
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Basiu nie musi być na kolację, może być na obiad.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    bardzo by mi smakowało! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oniemiała z podziwu, piękna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, faktycznie ta zapiekanka oprócz tego, że smaczna, to jeszcze ładnie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !