Sposób przygotowania

Sok pomidorowy leciutko podgrzewamy.

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier.

Do miski wsypujemy prawie całą mąkę, sól, bazylię, dodajemy miękkie masło, pokrojony w kostkę ser ser, sok i wodę z drożdżami. Zagniatamy dokładnie ciasto. Powinno być elastyczne i nie twarde. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wtedy dzielimy je na 9 części i formujemy z nich gładkie bułeczki.

Układamy na blaszce (posmarowanej masłem i podsypanej mąką) do napuszenia na ok 30 minut.

Pieczemy w temp 190st około 20-25 minut.

Smacznego :-)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !