Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy w wodzie, osuszamy.

Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.

Skrzydełka układamy w dużej misce, zalewamy marynatą i dokładnie obtaczamy w niej.

Odstawiamy na noc do lodówki, co parę godzin mieszając, by marynata pokryła całe mięsko.



Skrzydełka układamy na dużej blaszce do pieczenia i pieczemy około 1 godz (190st).

Lub na grillu je przygotowujemy.

* Ja polałam je przed pieczeniem jeszcze odrobiną syropu klonowego.



Podałam je z ziemniakami podduszonymi z cebulką, a do tego sałata z ogródka :-)

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !