Sposób przygotowania

Filet z kurczak u myc i osuszyć, przeciąć na pół tak jak na zdjęciu (powstaje serduszko). Czosnek utrzeć z solą, tymiankiem, na koniec dodać łyżeczkę oliwy. Nasmarować filet z kurczaka i pozostawić na 0,5 godziny. Brie pokroić w plastry i ułożyć na lekko rozbitym filecie, którego wewnętrzna strona jest wysmarowana pesto. Filet zwinąć w roladkę, owinąć sreberkiem i włożyć na 30 minut do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Po wyjęciu odczekać aż przestygnie aby ser się nie wylał.

Na zdjęciu są 2 roladki- jedna z zielonym groszkiem, druga z serem, oraz ryż z warzywami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    wygląda baaardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    i ten ryż fajnie podany
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Pesto robisz sama, czy dodajesz gotowe?
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !