Sposób przygotowania

FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Fasolkę przelewamy wodą i osączamy na sicie. Ugotowane ziemniaki ubijamy, dodajemy fasolkę i wszystko razem jeszcze raz ubijamy. Dodajemy usmażoną cebulkę, przyprawy i mieszamy.
CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut od wypłynięcia.
Podajemy polane roztopionym masełkiem. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe...nie robiłam nigdy z fasolką
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !