Sposób przygotowania

Przygotować dip: szczypiorek grubo posiekać. Odłożyć 1-2 łyżeczki do posypania, a pozostały wymieszać z jogurtem i śmietaną. Dip przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Kapelusze boczniaków dokładnie oczyścić, osuszyć składając je blaszkami do dołu na papierowym ręczniku. Na jeden talerz wsypać tartą bułkę i starty żółty ser. Na drugi talerz wsypać mąkę. A na trzeci wbić jajka. Roztrzepać je z łyżką zimnej wody i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby panierować kolejno w mące jajkach i tartej bułce z serem. Na patelni rozgrzać olej. Wkładać sznycle z boczniaków. Smażyć na złotobrązowy kolor.. Następnie zmniejszyć płomień i smażyć jeszcze po 3-4 minuty z każdej strony. Zdjąć z ognia, oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć na talerze udekorowane sałatą. Podawać z dipem i szynką parmeńską.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !