Sposób przygotowania

Mięso umyłam, włożyłam do garnka z wodą. Dodałam sól czosnkową i pieprze. Marchew i pietruszkę obrałam i włożyłam do garnka z mięsem. Gotowałam aż królik zmiękł. Wyjęłam mięso. Obrałam z kości. Cebulę poszatkowałam i zeszkliłam na maśle, dodałam kawałki mięsa. Z papryki wyjęłam pestki i pokroiłam ją na małe kawałki. Włożyłam do cebuli na patelnię i zalałam bulionem z mięsa. Chwilę dusiłam. Doprawiłam. Dodałam śmietanę i trochę mąki do zagęszczenia.
Podałam z sałatą ze śmietaną i puree z ziemniaków, posypanych koperkiem.
Smacznego

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszny pomysł!
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pychota!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale super obiadek :) Dobrze przyrządzony i taki domowy :) PYCHA!
  • 4
    original
    Opublikowano

    ronald88

    extra
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    dziękuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    edi

    ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    fajny obiafel

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !