Sposób przygotowania

Kefir wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Do miski wlać powstały płyn i dodawać stopniowo mąkę, stale mieszając.
Kiedy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, dodać kawałki lub plasterki truskawek, wymieszać delikatnie.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść niewielkie porcje ciasta - smażyć na rumiano, z obu stron, na niedużym płomieniu.
Odsączyć na ręcznikach papierowych i podawać.
Można je posypać cukrem pudrem lub polać jogurtem, musem truskawkowym, miodem albo śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Często takie robię i są rzeczywiście pyszne!
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Znam ten smak :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    uwielbiam placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !