Sposób przygotowania

przegotować wodę 1 szklankę wlać ocet 6% ponownie zagotować mięso umyć i zalać wrzącym octem z przyprawami odstawić na minimum 2 godziny,ulubione posiekane zioła utrzeć z posiekanym bekonem,pieczarkami,masłem,pieprzem i solą oraz gałką muszkatołową,mięso wyjąć z zalewy osuszyć odciąć skórkę na mięsie układać farsz i przykryć skórkę a następnie przypiąć,słoninę stopić dodać obrane umyte i pokrojone warzywa dodać spięte mięso wlać bulion i wino przykryć i dusić ok.2 godzin,po tym czasie przełożyć mięso do brytfanny oprószyć mąką i piec jeszcze w piekarniku w temp.220st.ok.30min.po upieczeniu mięso wyjąć pokroić w plastry i polać przetartym sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !