Sposób przygotowania

przygotować marynatę wszystkie warzywa obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach wymieszać je z oliwą i dodać wszystkie przyprawy mięso umyć osuszyć a następnie obłożyć przygotowaną marynatą i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc następnego dnia usunąć wszystkie warzywa a mięso posolić i zrumienić na oleju ułożyć na natłuszczonej blasze i upiec w piekarniku w temp.220st.ok.30min.tak aby mięso po upieczeniu było w środku różowe co jakiś czas podlewać wytworzonym sosem,podawać z sosem i duszonymi warzywami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko do II dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszna polędwiczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !