Sposób przygotowania

Mleko zmiksować z mąką i jajkami. Doprawić solą. Rozgrzać na patelni niewielką ilość tłuszczu, usmażyć 4 naleśniki. Jasne części porów pokroić w krążki i udusić na maśle. Posypać łyżeczką mąki, dodać rosół, gotować ok. 10 min. Rozprowadzić śmietaną, chwilę podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Naleśniki posmarować masą, zwinąć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Posypać żółtym serem, zapiekać 5 min w mocno nagrzanym piekarniku. Dekorować pomidorami i szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !