Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczony schab zawijany boczkiem wędzonym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1,2 kg.
cytryny
2 szt.
boczek wędzony
10 plasterków
czosnek
2 ząbki
ziemniaki
1 kg.
sól i pieprz
szałwia
kilka gałązek
oregano
kilka gałązek
Sklep Prymat
natka pietruszki
kilka gałązek
oliwa
4 łyżki
pieczarki
kilka
pomidorki koktajlowe
kilka
bazylia
kilka gałązek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab zawijany boczkiem wędzonym

mięso umyć osuszyć oprószyć solą i pieprzem,wszystkie zioła opłukać i posiekać oprócz szałwii,czosnek posiekać dodać do posiekanych ziół wlać połowę oliwy z oliwek i wymieszać a następnie posmarować po wierzchu schab obłożyć schab plastrami boczku wędzonego,cytrynę pokroić w plasterki i włożyć w nacięcia schabu,mięso włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika na 180st.i upiec ok.30min.ziemniaki obrać pokroić na ćwiartki i włożyć do miseczki szałwię poszatkować dodać resztę oliwy z oliwek i sól wymieszać i polać ziemniaki po 30 min.obłożyć nimi schab i jeszcze piec ok.godziny,pomidorki i pieczarki umyć,pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa i piec jeszcze 20min,po wyjęciu pieczeni pokroić na plastry i udekorować pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak