Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka
4 sztuki
jajko
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
olej do smażenia
pieczarki
300 gram
ser żółty
4 plastry
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety zapiekane z serem i pieczarkami

Mieso myjemy, i rozbijamy przez folię. Następnie panierujemy w jajku przyprawionym solą i pieprzem oraz bulce tartej. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, podsmażamy, przyprawiamy. Na kotletach układamy pieczarki i plaster sera. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 15.08.2012 21:32
coś pysznego
novita23 01.06.2012 14:41
mniaamm
Rafał10 31.05.2012 15:34
dzieki za dobry przepis
Kamila/kami007 31.05.2012 11:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak