Sposób przygotowania

Schab płuczemy, nastepnie kroimy wzdłuż, potem w plasterki i na koniec w kostkę.

Paprykę przekrajamy, oczyszczamy z ziaren nasiennych, płuczemy. Kroimy w kostke. Schab podsmażamy na rozgrzanym oleju, po około 8 minutach dodajemy obrany i posiekany czosnek i cebulę (kostka). Doprawiamy do smaku przyprawami. Podlewamy 3/4 szklanki wody. Smażymy na malym ogniu.

PO chwili dodajemy paprykę, papryczkę chilli ( razem z nasionami), posikana drobniutko. DOdajemy liść i ziele. W oddzielnym garnuszku zagotowujemy dwie szklanki wody. Następnie dodajemy 2 łyżki smietany, mieszamy. Zagęszczamy mąkką, sypiąc ją powoli, 1-2 łyżeczki. CHyba ,ze ktoś woli bardzo gęsty sos to więcej. Dolewamy do garnuszka mięsko z dodatkami z patelni, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.

Ziemniaki obieramy, płuczmy, gotujemy w sosolonej wodzie, ubijamy i wykładamy porcję na tlalerz, polewamy sosem, i wykładamy ogórki.

Smaczego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !