Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pasztet wątróbkowo pieczarkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
500 gram
wątróbka
100 gram
mąka
1 łyżka
cebula
2 sztuki
jaja
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
0,5 szklanki
mleko
0,5-1 szklanka
olej
2 łyżki
sól
do samku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Zioła prowansaldzkie
2 łyżki
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet wątróbkowo pieczarkowy

pieczarki obmywamy i oiermy ze skórki potem takujemy na grubych oczkach, podsmażamy na 2 łyzkach oleju, przestudzamy. atróbkę obtaczamy w mące i smażymy. gdy wątróka będzie letnia mielimy ja w maszynce z pieczarkami, potem dodajemy do maszynki cebulę. gdy zmmielimy to w mleku rozrabiamy bułkę tartą (musi być konsystencja taka lepka), dodajemy do masy, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy i jajka. wszystko ze sobą łączymy i dokładnie mieszamy. naszaą masę przekładamy do brytfanki i pieczemy 45-55 minut w tem 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.05.2012 20:07
ekstra
patusia 29.05.2012 01:12
Smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak