Sposób przygotowania

pieczarki obmywamy i oiermy ze skórki potem takujemy na grubych oczkach, podsmażamy na 2 łyzkach oleju, przestudzamy. atróbkę obtaczamy w mące i smażymy. gdy wątróka będzie letnia mielimy ja w maszynce z pieczarkami, potem dodajemy do maszynki cebulę. gdy zmmielimy to w mleku rozrabiamy bułkę tartą (musi być konsystencja taka lepka), dodajemy do masy, solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy i jajka. wszystko ze sobą łączymy i dokładnie mieszamy. naszaą masę przekładamy do brytfanki i pieczemy 45-55 minut w tem 180-200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !