Sposób przygotowania

1. wołowinę w moim przypadku, był to szponder, oddzielony od kości kroimy w płaty średniej grubości. a osobno kroję cebulę i czosnek (bez znaczenia jak, byle nie za drobno) i na razie zostawiam.
2. mięso umieszczamy w głębokim naczyńku, dodajemy oliwę, chili i kilka szczypt soli.
3. następnie rozgrzewamy patelkę z odrobiną oleju i wrzucamy nasze mięso, piekąc z każdej strony około 2 minut.
4. na innym naczyńku, w moim przypadku głęboka patelnia BEZ TEFLONU wlewam bulion i czekam aż zacznie bulgotać.
5. do gotującego wywaru dodaję cebulę, czosnek i mięso i wrzucam cały pieprz.
6. duszę pod przykryciem około 30 minut sporadycznie mieszając, uzupełniając brakującą wodę.


polecam podać z ziemniaczkami. noo taki zwykły obiadek, ale bardzo smaczny. smacznego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !