Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie umyć,usunąć wszystkie kości uważając aby nie przecinać skóry, natrzeć całego solą,pieprzem,papryką ja używam również przyprawy delikat czerwony.
FARSZ: pierś z kurczaka mielimy. Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy, pieczarki kroimy w średniej wielkości kostkę i również podsmażamy. Cebulę i pieczarki dodajemy do mięsa przyprawiamy solą,pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jajko.
Farsz wyrobić i dokładnie nafaszerować nim kurczaka.Zaszyć kurczaka nicią lub wykałaczkami.
Natrzeć kurczaka oleje i papryką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160−180*C i piec do złotego koloru ok.45−60min.
Co jakiś czas polewać go sose z brytwanki lub gorącą wodą( ważne )
Kurczaka podajemy w całości lub w plasterkach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !