Piersi oczyszczamy, myjemy pod bieżącą zimną wodą, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w cienkie plastry. Mieszamy 3 łyżki oliwy, oregano, sól, pieprz ze sobą w niewielkiej miseczce. Do tak powstałej marynaty wkładamy mięso, mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny w chłodne miejsce by nasiąknęło marynata i zapachem. Przygotowujemy sos jogurtowy z podanych składników: Sos jogurtowy: 400 ml gęstego jogurtu naturalnego, 1 pęczek koperku, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku. Koperek i czosnek kroimy drobno, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą, pieprzem i dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Na patelni mocno rozgrzewamy pozostałą resztę oliwy i przesmażamy na niej cebulę, do zeszklenia. Cebulę zdejmujemy i smażymy kurczaka na lekko złoty kolor, dodajemy ponownie cebulę i smażymy na małym ogniu dodatkowe 2-3 minuty. Gyros podajemy w podgrzanej na patelni przez kilka sekund tortilli z dodatkiem sosu jogurtowego , kukurydzy oraz ogórkami i pomidorami pokrojonymi w plastry. Polecam też przyprawę do gyrosa marki PRYMAT.