Sposób przygotowania

Wołowinę pofiletować (150g na dwie części). Filet z wołowiny obsypać solą oraz pieprzem, wysmarować olejem słonecznikowym. Włożyć na dobrze rozgrzany olej na patelni i smażyć filet przez 4 minuty z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 4 minuty, aby uzyskać średnio wysmażony stek.

Na oleju który pozostał na patelni poddusić pod przykrysiem krążki cebulki (nie podsmażać tylko dusić).

Na steka położyć cebulkę i obsypać pestkami z granatu.

Komentarze

  • 3
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Piękne kolorowe dania ...bardzo mi się u Ciebie podoba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    "wybuchowa" pomysłowa mieszanka ze stekiem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wyglada zachecajoco!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Piękna, smakowita potrawa. Szkoda, że polędwica wołowa to nie mój przedział cenowy, bo z chęcią bym skosztowała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    wygląda super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    wygląda ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika58

    wygląda pysznie! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ekstra
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo apetyczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !