Sposób przygotowania

fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie, ugotować; osolić gdy jest miękka. z połowy buraczków i włoszczyzny ugotować wywar, resztę opłukanych i oczyszczonych buraków pokroić w ciękie paski, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. pod koniec dodać poszatkowaną kapustę i rozdrobnione w kostkę ziemniaki, pomidory ugotować w małej ilości wody i przetrzeć. do wywaru dodać mąkę rozmieszaną z 1/8 litra śmietany zagotować. wszystkie składniki połączyć razem i dodać kwas burakowy, czosnek, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Często robię taki barszcz , czasami daję bób.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !