Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz ukraiński

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
40 dkg
włoszczyzna
20 dkg
woda
1 1/2 litra
ziemniaki
15 dkg
świerze pomidory
40 dkg
Kwas burakowy
1/8 litra
mąka
2 dkg
śmietana
1/8 litra
czosnek
1 ząbek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier do smaku
ketchup
6 dkg
kapusta włoska
15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński

fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie, ugotować; osolić gdy jest miękka. z połowy buraczków i włoszczyzny ugotować wywar, resztę opłukanych i oczyszczonych buraków pokroić w ciękie paski, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. pod koniec dodać poszatkowaną kapustę i rozdrobnione w kostkę ziemniaki, pomidory ugotować w małej ilości wody i przetrzeć. do wywaru dodać mąkę rozmieszaną z 1/8 litra śmietany zagotować. wszystkie składniki połączyć razem i dodać kwas burakowy, czosnek, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 30.04.2011 20:38
super
misia53 08.10.2010 11:11
Często robię taki barszcz , czasami daję bób.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak