Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na różyczki, po czym gotować przez około 5 minut w wodzie z sokiem z cytryny.
Kalafiora umieścić w słoikach.
200 ml wody zagotować z octem winnym, solą, cukrem, ostra papryką, a następnie przestudzić i połączyć z olejem.
Powstałą zalewę wlać do słoików i pasteryzować je przez 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    na zimę jak znalazł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawe nigdy nie robiłam-wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa jestem smaku, fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    malina

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !