Sposób przygotowania

Sok wraz z cukrem zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu do czasu aż cukier się rozpuści i powstanie syrop.Syrop lekko przestudzamy i przestygniętym zalewamy opłukane, oczyszczone owoce.Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 5-8 godz. Po tym czasie owoce wraz z zalewą zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy ok. 15 min na małym ogniu często mieszając. W czasie gotowania zdejmujemy szumowiny. Gracą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia do góry dnem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    jezyny pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !