Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grule niby po francusku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
jajko
4 szt.
boczek
200 gram
kiełbasa podwawelska
300 gram
śmietana
200 gram
czosnek
3 ząbki
szczypiorek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grule niby po francusku

Ziemniaki obrać i ugotować.
Boczek i kiełbasę kroimy na kostki i podpiekamy.
Jajka gotujemy na twardo.
Ugotowane ziemniaki kroimy na plastry do żaroodpornego naczynia , na to nakładamy warstwę jajek również krojoną na plastry 2,5 szt , na to połowę boczku i wędliny , solimy i pieprzymy i znów kolejne warstwy ziemniaki , jajka i wędliny , przyprawy i zamykamy zapiekankę ziemniakami . Do śmietany wyciskamy czosnek i polewamy tym ziemniaki .Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Można dodać również do środka pokrojony drobno szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.10.2013 19:54
zapewne smaczna ta zapiekanka
cooleczka 06.10.2013 21:36
muszę zrobić
Anna169Hosz 09.06.2012 16:58
Bardzo smaczna zapiekanka.
krokodyl 31.05.2012 21:11
extra
Rafał10 25.05.2012 21:40
wygląda mega smacznie :)
barbarella 25.05.2012 20:25
Pyszne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak