Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować.
Boczek i kiełbasę kroimy na kostki i podpiekamy.
Jajka gotujemy na twardo.
Ugotowane ziemniaki kroimy na plastry do żaroodpornego naczynia , na to nakładamy warstwę jajek również krojoną na plastry 2,5 szt , na to połowę boczku i wędliny , solimy i pieprzymy i znów kolejne warstwy ziemniaki , jajka i wędliny , przyprawy i zamykamy zapiekankę ziemniakami . Do śmietany wyciskamy czosnek i polewamy tym ziemniaki .Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Można dodać również do środka pokrojony drobno szczypiorek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    Pyszne:-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda mega smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo smaczna zapiekanka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    muszę zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne smaczna ta zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !