Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkami

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka gęsia
50 dag
cebula
2 szt
jabłka
3 szt
smalec
15 dag
margaryna
6 dag
mąka pszenna
10 dag
sól, pieprz
do smaku
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkami

Wątróbkę pociąć na plastry i obtoczyć w mące i smażyć na smalcu z obu stron. Na tym tłuszczu smażyć cebulkę pokrojoną W plastry i dodać jabłka pokrojone w plastry. Do garnka przełożyć wątróbkę dodać jabłka i cebulę doprawić .Dodać niewielką ilość wody z kostka bulionową i przez chwilę dusić podawać na ciepło z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 25.05.2012 08:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak