Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w kombinowanym sosie
Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę , chwile podsmażamy .
Dodajemy pokrojone w paski parówki.
Smażymy chwile razem.
Między czasie czyścimy pieczarki , kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w osolonej wodzie.
Odcedzamy na druszlaku.
Dodajemy do rondla , mieszamy.
Dodajemy szczypior i kukurydzę odsączoną od zalewy.
Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z 2 szklankami wody i serkiem topionym. Doprawiamy do smaku.
Chwile gotujemy.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Wykładamy na talerz i polewamy gotowym sosem.
Zrobiłam taki sos ponieważ mój syn nie chciał jeść parówek , bo mu "niepasowały".
Z makaronem zjadł i nie marudził. Taki sos możemy wykorzystać też do klusek śląskich czy kopytek.