Sposób przygotowania

ryby umyć osuszyć łososia pokroić w paski skropić sokiem z cytryny,pstrąga pokroić i włożyć na 10min.do zamrażalnika,fasolkę oczyścić i ugotować w osolonym wrzątku,wyjąć pstrąga i zemleć w maszynce do mielenia mięsa wraz ze śmietaną dodać wino,następnie w formie najlepiej keksowej układać warstwami 1/3 farszu z pstrąga,połowę łososia,połowę fasolki,ponownie 1/3 pstrąga resztę łososia,fasolki i pozostałym farszem z pstrąga wierzch przykryć folią aluminiową formę z rybą wstawić do większej formy wypełnionej do połowy wodą i piec w kąpieli wodnej ok.1 godziny w temp.110st.można pieczeń tę obłożyć przed układaniem warstw w formie keksowej plasterkami marchewki lub cukinii ale nie koniecznie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    łosoś i fasolka razem brzmi świetnie !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Taka rolada jest super na kolację

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !