Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć dzień przed najpierw w wodzie zimnej, potem zalać wodą przegotowaną i dodać boczek.
Pokroić cebulę w kostkę, wrzucić do garnka z przyprawami (sól, liść laurowy) i ją upruszyć. W tym samym czasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz mortadelę. W garnku w którym moczyła się fasola wstawić na gaz i gotować aż zmięknie (1, 5 - 2 godzin). Pod koniec gotowania fasoli dodać łyżkę soli. Gdy fasolka zmięknie wyjąć boczek i pokroić w kostkę. Do garnka z cebulą dodać kiełbasę, boczek, fasolę z pouszki, fasolę ugotowaną, paprykę. To wszystko razem zagotować, dodać przyprawy do smaku plus koncentrat pomidorowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam fasolkę ! Aż nabrałam ochoty, chyba jutro zrobię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    Dziękuję za miłe komentarze:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !