Sposób przygotowania

boczek umyć a następnie zdjąć skórę ponacinać nożem tak aby dał się rozłożyć jak książka oprószyć solą,pieprzem,majerankiem,pieczarki umyć i pokroić na półplasterki,cebulę posiekać zeszklić dodać pieczarki wymieszać chwilę smażyć wystudzić,dodać do mięsa mielonego,jajka i tartej bułki doprawić do smaku solą,pieprzem,majerankiem i papryką całość dokładnie wyrobić i rozłożyć na boczek ciasno zwinąć roladę i owiązać nicią ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfance,oprószyć majerankiem i papryką wstawić do piekarnika na 180st.ok.1,5godz.po upieczeniu podawać na zimno z marynowanymi grzybkami lub ćwikłą

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !