Sposób przygotowania

w garnku zagotować wodę z solą i wrzucić do niej marchewkę z groszkiem następnie ugotować ok.10min.odcedzić,mięso umyć osuszyć i ponacinać tak aby powstał płat o jak największej płaskiej powierzchni oprószyć solą i pieprzem z obu stron,kukurydzę osączyć,twarożek wymieszać z jajkiem i tartą bułką,kukurydzą oraz rzeżuchą dodać marchewkę z groszkiem dokładnie wymieszać i rozsmarować nadzienie na mięsie ciasno zwinąć formując roladę owiązać najlepiej nićmi,włożyć do brytfanny posmarować oliwą podlać szklanką wody i wstawić do piekarnika na 200st.ok.2godz.podczas pieczenia podlewać co jakiś czas wytworzonym sosem,po upieczeniu roladę wyłożyć na podgrzany półmisek i podawać z warzywami ugotowanymi na parze.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !