Sposób przygotowania

Składniki na marynatę wymieszać. Podudzia umyć i osuszyć, każde natrzeć marynatą i odstawić na godzinę. Po pół godziny można je odwrócić na drugą stronę. Na patelni rozgrzać olej, położyć podudzia i podsmażyć z obu stron. Gdy się ładnie zarumienią, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć. Podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut pod przykryciem. Następnie dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojoną w paski paprykę oraz kurki ( użyłam mrożonych ). Dusić wszystko do miękkości. Podawać np. z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam indyczka robionego w ten sposób... u nas w domu zawsze mówiliśmy na ten przepis "indyk po cygańsku" :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !