Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić razem z twarogiem. Dodać mąkę, jajko oraz szczyptę soli, zagnieść ciasto. Formować wałek grubości 2cm i kroić na ok. 2-3cm kawałki. Następnie je spłaszczać i nakładać po 3-4 wisienki. Sklejać formując kulki. Gotować w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Odkąd zobaczyłam truskawki to chodzą za mną takie knedle, ale z wiśniami też mogły by być :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    super sprawa
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !