Przepis i sposób przygotowania na: roladki z fileta z kurczaka
2 ŁYŻKI OLIWY
TYMIANEK
SÓL
PIEPRZ
Produkty mieszamy, dodajemy startą na najmniejszych oczkach miąższ papryki ( ścieramy od wewnątrz strony papryki, bez skórki) i pomidora.
Odcinamy zbędne elementy fileta, tłuszczyk, żyłki, polędwiczkę. Przekrawamy fileta wzdłuż ale nie do końca, tak aby po rozłożeniu powstało serduszko, rozbijamy. Wkładamy do marynaty i pozostawiamy na 30 minut.
Cebulkę kroimy w kosteczkę smażymy na oliwie, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę posiekaną. farsz studzimy.
Fileta wyjmujemy z marynaty, rozkładamy i nakładamy na niego, tak jakbyśmy smarowali chleb masłem farsz pieczarkowy. Zwijamy roladkę, ściskamy przy użyciu folii aluminiowej i pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut.