Sposób przygotowania

Ciasto mleczno-maślane na pierogi słodkie

Truskawki umyć, osączyć i zmiksować z serkiem śmietankowym.
Masę doprawić cukrem, a jeśli jest zbyt luźna, dodać trochę zmielonych biszkoptów.
Dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.
Farszem nadziewać niezbyt cienkie krążki ciasta - bardzo dokąłdnie sklejać i gotować partiami w lekko osolonym wrzątku.
Podawać z jogurtem, kwaśną śmietaną z dodatkiem cukru, musem lub twarożkiem owocowym.



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pierożki-deserek :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    majeczkamp

    pysznosci!
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    mmm pychotka:) muszą rozpływać sie w ustach:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !