Sposób przygotowania

Zagrzać mleko i rozpuścić w nim cukier waniliowy, sól oraz miękkie masło.
Na stolnicę wysypać mąkę, w środku zrobić dołek i wlać mleko - zarobić i wygnieść delikatne jednolite ciasto.
Owinąć w folię spożywczą i tzrymać w cieple przez 30-60 minut.
Po tym czasie rozwałkować niezbyt grubo, podsypując dodatkową mąką.
Wycinać krążki i nadziewać serem lub owocami.
Gotować partiami w lekko osolonej wodzie.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !