Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę , taką ilość aby kostka sera po włożeniu była cała przykryta . Gdy woda będzie zagotowana wkładamy ser i zostawiamy na około 30 -40 minut. Serki topione wrzucamy do miski i dodajemy miękki masło ucieramy , jaka siekamy w kosteczkę , szczypiorek myjemy i również siekamy . Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy do smaku sola i pieprzem . Ser wyciągamy z garnka i rozwałkujemy , dość szybko na ser wykładamy farsz i zwijamy w roladę , zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na noc

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    brak ilości/wagi sera żółtego i ew. sugestii jakiego gatunku sera użyć najlepiej. Serki topione też są różnej wielkości - trójkąciki, kostki, bloczki.... Masła pół kostki czy 250 g - trochę niejasno się zapisało
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    ale pomysł świetny
  • 2
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    waga już dodana , przeoczyłam , ja używam edamskiego . Serki topione zwykłe w kostce ( ilość obojętna dodasz więcej będziesz więcej masy ) . Masło jest jasno napisane 250 g ma kostka i z tej kostki dodajemy , polowe . Mogę napisać 1/2 kostki masła i znów będą pytania jaka waga , myślę że tak jest dobrze .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie, a przepis bardzo ciekawy. Nigdy czegoś takiego nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pysznię się prezentuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    też taką robię, polecam :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    smakowicie się prezentuje ta roladka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !