Przepis i sposób przygotowania na: Pizza "śmieciowa" z warzywami i szynką
Odstawić do wyrośnięcia, a następnie rozwałkować możliwie cienko.
Wyłożyć ciasto na blaszkę i posmarować ketchupem - posypać ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą czosnkową.
Warzywa rozdrobnić wg gustu - ja drobno kroję.
Na posmarowane ciasto wysypać pomieszane warzywa z drobno pokrojoną szynką, wierzch posypać przyprawami i wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika z funkcją termoobiegu i grilla - piec 10 minut w temp.200*C.
Wierzch nakryć grubą warstwą pieczarek pokrojonych w plasterki - dopiec ok.15-20 minut.
Wierzch pizzy nakryć plasterkami żółtego sera (może to być również starty grubo ser) i zapiec, aż ser się stopi.
Podawać z ulubionym sosem.
Ja używam ziołowego ketchupu, sosu czosnkowego i remulady.