Sposób przygotowania

Groch przebrac, opłukac zalać wodą i odstawić na noc. Namoczony groch ugotować, odcedzic i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa. Cebulę obrać, posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać do grochu. Dodać jajo, przyprawy i mieszając dodawać stopniowo tartą bułkę do momentu aż masa będzie miała taką konsystencję jak na kotlety mielone. Formować owalne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ciekawy pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    rzeczywiście interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo fajne placuszki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z grochu jeszcze nie robiłam, świetny przepis dla tych co nie jedzą mięsa.
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysł na wykorzystanie grochu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zgadzam się świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    hmm, miła odmiana dla groszku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wypróbowałam Twój przepis i kotlety wyszły bardzo smaczne, wszystkim bardzo smakowały. Tobie dziękuję za przepis, a innym gorąco polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !