Sposób przygotowania

Najpierw zrobimy kotlety mielone , do miseczki przekładamy mięso , wbijamy jajko , i wszystkie przyprawy oraz bułkę wymoczoną wymieszać ręką . Formujemy kotlety panierujemy w bułce tartej i układamy na talerzu aby póżniej usmażyć . Kapustę cienko poszatkować sparzyć przełożyć do garnka zalać 3 szklankami gorącej wody dodać kostkę , w między czasie szatkujemy zieleninę i dodajemy do kapusty. Mieszamy i przykrywamy pokrywką , a my w tym czasie kroimy w kosteczkę paseczek wędzonki i parówkową , cebule pokroić też w kostkę i smażymy kolejno najpierw wędzonkę , którą bez tłuszczu przekładamy do kapustki i na tym samym tłuszczu smażymy parówkową z cebulą , tez przekładamy do kapusty , całość wymieszać jeszcze doprawić solą i pieprzem i gotujemy . Podajemy z młodymi ziemniaczkami posypanym koperkiem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm na pewno pyszne;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam taki obiadek na niedzielę ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjny obiad;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne jedzonko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    ale smakołyki...mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !