Sposób przygotowania

Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i dokładnie osączamy na sicie. Kornetki kroimy w plasterki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Śmietanę łączymy z jogurtem, przyprawiamy i mieszamy. Jajka kroimy w plastry, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. W naczyniu żaroodpornym delikatnie wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno fasolkę, kornetki, jajka, posypujemy serem i smarujemy sosem. Całość zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetycznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !