Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane solone sledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3\\4 kg filetóe sledziowych(matijasów)
sok z jednej cytryny
5 łyzek tartej bułki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane solone sledzie

Filety osuszyc mopłukac, skropic sokiem z cytryny,odstawic na 1\\2 godz.
Ponownie osuszyc obtoczyc w mace nastepnie w roztrzepanym jajkui tartej bułce
Smazyc na oleju z obu stron na jasnozłoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak