Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na małe różyczki, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę przesmażyć na oleju. Filety dodać do cebuli, doprawić sola, kminkiem i utartą gałka muszkatołową, poddusić, posypać mąką. Do ryby dodać wywar pozostały po ugotowaniu kalafiora, zagotować, na końcu dodać jajka roztrzepane z mlekiem. Do gotowej zupy dodać ugotowany kalafior, drobno posiekaną zieleninę i od razu podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    I rybkę i kalafiora lubię , więc przepis wprost dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !