Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łopatka duszona z cebulą

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
50 dag
pieczarki
10 sztuk
cebula
3 sztuki
jabłko
1 sztuka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona z cebulą

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć przyprawą kuchenną, odstawić na 30 minut. Mięso obsmażyć na oleju, dodać obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Pieczarki umyć, osączyć, dodać do mięsa. Podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa, wymieszać, dodać też koncentrat pomidorowy. Ponownie wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haniaa 10.01.2013 08:35
fajnie wygląda
Hanna5 11.05.2012 12:34
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak